Hvad Spiser Man I Indien?
09. March 2021Hvis du påtænker at rejse til Indien, så er der mange ting, du kan glæde dig til. En af dem er den fantastiske Indiske køkken, som rigtig mange danskere har fået øjnene op for i form af de mange indiske restauranter i Danmark.
For at man skal kunne lide Indisk mad, så kræver det selvfølgelig, at man er til det stærke, krydrede, farverige og ikke mindst er forberedt på, at kød ikke fylder lige så stor en rolle i det indiske køkken, som det er tilfældet i det danske køkken.
Hvad spiser man i Indien?
I Indien er 80% af befolkningen vegetarer. Derfor spiser man ikke særlig meget kød generelt. Herudover består det indiske køkken meget af grøntsager, ris, bælgfrugter og brød. Der er stor forskel på, hvad man spiser, alt efter hvor i landet man befinder sig.
I norden spiser man meget de flade hvedebrød, vi kender som Naanbrød. Grunden til dette er, at der er et køligt klima, hvor mængden af grøntsager og frugt er sparsom.
I syd spiser man eksempelvis meget krydret mad, der indeholder masser af frugt og grønt. Ved kysten er det glade for fisk og skaldyr. Generelt spiser inderne meget det, som de har adgang til i nærområdet.